/ Handen ineen voor de oudere NVAF-patiënt
search (2)
menu (1)
FTO Antistolling bij AF
(Geaccrediteerde) nascholing

Handen ineen voor de oudere NVAF-patiënt

(Online) blended learning

Inleiding

Het aantal oudere NVAF-patiënten is de afgelopen tijd gestegen en aannemelijk is dat dit in de toekomst alleen maar meer zal toenemen. Deze verandering brengt, binnen en buiten het ziekenhuis, uitdagingen met zich mee waardoor de rollen van cardioloog, geriater en verpleegkundig specialist veranderen.

Wat betekent dit voor uw ziekenhuis? Wat betekent dit voor het zorgpad van de oudere patiënt? Hoe delen we deze zorg zo efficiënt en effectief mogelijk in? Allerlei vragen waar we tijdens deze nascholing met behulp van casuïstiek over zullen discussiëren met als uiteindelijke doel een optimale samenwerking, duidelijk zorgpad en optimale behandeling voor uw oudere NVAF-patiënt.

Opzet programma (totaal 1 uur)

  • Deel 1: een (online) multidisciplinaire bijeenkomst met een casusbespreking van een cardio- geriatrie patiënt met NVAF middels een video; in 3 delen met tussendoor interactie tussen de verschillende disciplines. De (online) bijeenkomst wordt georganiseerd door Daiichi Sankyo Nederland, ofwel als live bijeenkomst, ofwel via een online bijeenkomst. Optioneel kan een lid uit het multidisciplinaire behandelteam een modererende/voorzitters rol krijgen.
  • Deel 2: een e-learning waarin de definitie van kwetsbaarheid, de oudere NVAF-patiënt en richtlijnen en klinische studies over antistollingsbehandeling bij de oudere NVAF-patiënt worden behandeld. De e-learning zal te volgen zijn op dsacademie.nl.

Categorieën

Bekijk ook...

Atriumfibrilleren en Antistolling: wanneer en wat?

E-learning: NOAC’s en (kwetsbare) ouderen

Kwetsbaar evenwicht

Praktische overwegingen voor de behandeling met orale antistolling bij de oudere patiënt

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen?​

Lees meer over de behandeling van patiënten met atriumfibrilleren en co-morbiditeiten

Interessant voor u?

There’s more to NOACs

NOAC’s zijn geen ”one size fits all”. Er zijn aanmerkelijke verschillen tussen de NOACs, waarmee per AF-patiënt het verschil kan worden gemaakt. Is in uw team hierover voldoende kennis aanwezig?

Ondersteuning

De relatie tussen AF en HF

Tijdens deze nascholing informeren Dr. L. Bouhuijzen (Cardioloog) en Dhr. W. Veenstra (Verpleegkundig Specialist) u over de laatste inzichten en ontwikkelingen van de richtlijnen ten aanzien van Atriumfibrilleren en Hartfalen. Daarnaast wordt er casuïstiek besproken met praktische handvatten die ...

(Geaccrediteerde) nascholing

Bespreek therapietrouw stelselmatig met de patient

“Bespreek therapietrouw stelselmatig met de patiënt”

Apotheker Stephan Joosten uit IJsselstein weet dat therapietrouw niet eenvoudig is, hoe belangrijk het bij AF-patiënten die een NOAC gebruiken ook is. Hij gaat er daarom regelmatig over in gesprek met de patiënt. Ook heeft Joosten goed contact met huisartsen en specialisten over de keuze van de N...

Literatuur

doc access

U kunt snel inloggen met uw
BIG-nummer of met DOC-Access inlogaccount.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen?​

doc access

Vul uw BIG nummer in

doc access

Het besloten deel van de
website is alleen toegankelijk met een DOC-Access inlogaccount.

Nog geen account?