/ Handen ineen voor de oudere NVAF-patiënt
search (2)
menu (1)
FTO Antistolling bij AF
(Geaccrediteerde) nascholing

Handen ineen voor de oudere NVAF-patiënt

(Online) blended learning

Inleiding

Het aantal oudere NVAF-patiënten is de afgelopen tijd gestegen en aannemelijk is dat dit in de toekomst alleen maar meer zal toenemen. Deze verandering brengt, binnen en buiten het ziekenhuis, uitdagingen met zich mee waardoor de rollen van cardioloog, geriater en verpleegkundig specialist veranderen.

Wat betekent dit voor uw ziekenhuis? Wat betekent dit voor het zorgpad van de oudere patiënt? Hoe delen we deze zorg zo efficiënt en effectief mogelijk in? Allerlei vragen waar we tijdens deze nascholing met behulp van casuïstiek over zullen discussiëren met als uiteindelijke doel een optimale samenwerking, duidelijk zorgpad en optimale behandeling voor uw oudere NVAF-patiënt.

Opzet programma (totaal 1 uur)

  • Deel 1: een (online) multidisciplinaire bijeenkomst met een casusbespreking van een cardio- geriatrie patiënt met NVAF middels een video; in 3 delen met tussendoor interactie tussen de verschillende disciplines. De (online) bijeenkomst wordt georganiseerd door Daiichi Sankyo Nederland, ofwel als live bijeenkomst, ofwel via een online bijeenkomst. Optioneel kan een lid uit het multidisciplinaire behandelteam een modererende/voorzitters rol krijgen.
  • Deel 2: een e-learning waarin de definitie van kwetsbaarheid, de oudere NVAF-patiënt en richtlijnen en klinische studies over antistollingsbehandeling bij de oudere NVAF-patiënt worden behandeld. De e-learning zal te volgen zijn op dsacademie.nl.

Categorieën

Bekijk ook...

Atriumfibrilleren en Antistolling: wanneer en wat?

E-learning: NOAC’s en (kwetsbare) ouderen

Kwetsbaar evenwicht

Praktische overwegingen voor de behandeling met orale antistolling bij de oudere patiënt

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen?​

Lees meer over de behandeling van patiënten met atriumfibrilleren en co-morbiditeiten

Interessant voor u?

DS Summerschool – ontwikkel jezelf als zorgprofessional deze zomer met 3 inspirerende lunch & learns.

De Summerschool van de DS-Academie biedt alle zorgprofessionals een dosis flinke inspiratie. In juli en augustus zijn er 3 verfrissende online lunch & learns voor professionele ontwikkeling. De kracht

(Geaccrediteerde) nascholing

cardiology meets Geriatrics

Cardiology meets Geriatry

Tijdens dit symposium willen wij u informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van oudere, kwetsbare patiënten binnen de cardiologie en daarbij het samengaan van geriatrie en cardiologie

(Geaccrediteerde) nascholing

Atriumfibrilleren en Antistolling: wanneer en wat?

Deze eerste module is inleidend van aard, waarbij het ziektebeeld atriumfibrilleren wordt beschreven en de behandelingsmogelijkheden ter preventie van trombo-embolische complicaties worden besproken.

(Geaccrediteerde) nascholing

doc access

U kunt snel inloggen met uw
BIG-nummer of met DOC-Access inlogaccount.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen?​

doc access

Vul uw BIG nummer in

doc access

Het besloten deel van de
website is alleen toegankelijk met een DOC-Access inlogaccount.

Nog geen account?